PopUp MP3 Player (New Window)

Artikelindex

Hier vind je enkele reisverslagen als blog. Verschillende afleveringen met plaatjes en praatjes.
Ook vind je er soms foto's in 3D Daar heb je wel een rood-cyaan brilletje voor nodig.
Kies hieronder een onderwerp voor een inleiding of ga naar het menu hierboven.
Klik dan op de desbetreffende dag voor alle informatie.
Veel plezier!


MotorRoute 2006

We volgen hier een spoor van de architect Hundertwasser. Via Duitsland naar Wenen en dan via Tsjechië en weer Duitsland terug.
We hebben ook oog voor andere bijzondere bouwwerken.
Ook bezoeken wij het Gugging museum en het Haus der Kunstler bij Wenen waar geestelijk gehandicapten de kunstenaars zijn.


Motor Marokko 2008

In het voorjaar 2008 ben ik met Peter Koburg voor 3 weken naar Marokko gegaan. Peter was nogal gefascineerd van de Dakar rally en wilde ook zelf wel eens de woestijn proeven.
En met z'n tweeën is leuker dan alleen.
In 4 dagen naar Algeciras in zuid Spanje gereden en later ook in 4 dagen weer terug. Dus nog 13 dagen in Marokko.
Een heel andere wereld.


IMG 4814k

Motor Portugal 2012

Van medio maart tot medio april ben ik op de motor via Santiago de Compostella naar zuid Portugal gereden en heb daar Bernard en Lia bezocht.
Daarna kwam Aukje naar Faro gevlogen en zijn we samen zo'n 10 dagen rondgetrokken. Haar helm had ik steeds meegenomen.
Vervolgens ben ik alleen weer teruggereden, dwars door Spanje en het oosten van Frankrijk. Ook heb ik Tjibbe en Ingrid daar bezocht.
Hier zijn wat beelden met een dagelijkse toelichting. Klik en schuif je er lekker doorheen!


intro 2

Motor Noordkaap 2017

Met Annick afgesproken dat we nog eens samen een grote tocht gaan maken, nu naar de Noordkaap. Via Zweden (Inger en Willy bezocht) en Finland heen
en door Noorwegen weer terug. Onderweg kwamen we een paar Australiërs tegen die met een bus Europa deden. Toen we zeiden dat we naar de Noordkaap
gingen vroeg één van hen:"What's there?". "Nothing" was ons antwoord en dat bleek ook zo te zijn.
Annick was gevallen en dat betekende een operatie aan haar duim en een reparatie van haar achterwiel. Zo hebben we Tromsø en omstreken heel goed
kunnen bekijken. Ondanks dit leed was het een fantastische tocht!


RV Namibië 2009

De PUM vroeg mij in 2009 of ik een advies wilde uitbrengen aan een bedrijfje in Manubië, Swakopmund. Het zou op het gebied van telecommunicatie zijn,
maar het ging om een bedrijf dat uitsluitend telefoonkaarten verkocht. Het overwoog een landelijk dekkend netwerk van vestigingen te gaan realiseren.
Ik zou er twee weken werkzaam zijn. In een weekend ben ik met baas Jusoo naar de Sossusvlei geweest en we hebben nog een wildpark bezocht. Bijzondere ervaring.
Na afloop zou Aukje komen om samen met een 4WD nog een trektocht door het noorden van Namibië te maken.
We verheugden ons op de ontmoeting met stammen en wild in Nationale parken. Ook heel boeiend. Met wat tegenslag...


1k

RV USA 2012

Wat doe je als je gevraagd wordt een camper in de USA van Boston naar Las Vegas te rijden? Dan heet een camper ineens een RV (Recreational Vehicle), de campers zijn wij.
Natuurlijk zijn wij de beroerdsten niet. We mogen er net zo lang over doen als we willen!
Fantastisch aanbod dat we met groot genoegen hebben uitgevoerd.
Klik boven op het USA-tabje. Je ziet dan de dagelijkse aantekeningen met de (horizontale) scrollbar. Kies een dag en als je ook nog op de foto's klikt, worden die vergroot!
Nu ook met de dagelijkse route en plaatjes in 3D (rood-cyaan brilletje nodig).


pano

Bus Cappadocië 2013

In de laatste week van april 2013 ingetekend op een wel heel goedkope reis naar Cappadocië. Thuis blijven is duurder en toch maar eens zien waar de adder onder het gras zit.
Na de vlucht van Amsterdam naar Antalya aan de zuidkust van Turkije, werden we in een bus naar Alanya (zo’n 100 km oostelijk) naar het Eftalia Aqua Resort gebracht voor de eerste overnachting.
Keurig dat wel, maar wat een enorme vreetschuur! En toch uitstekende gerechten. Hier maakten we kennis met onze “bus”, aardige mensen en de reisleider Selim.
Hij sprak Nederlands, omdat hij hier zijn eerste 12 jaar gewoond had. Hij deed zijn best om ons alles te vertellen over het land waar hij nu woont.
Ook hier in 2D en 3D (rood-cyaan brilletje nodig).