PopUp MP3 Player (New Window)

12-9 Glacier National Park

route met 3D foto's

Vandaag zullen we ons melden aan de poort van het Glacier National Park. Verwachtingen zijn hoog gespannen, omdat reisgidsen en mensen die we spraken dit een heel mooi park vinden.
We gaan eerst rechtsom langs het Flathead Lake en drinken heerlijke dubbele espresso in Bigfork. Een aardig plaatsje aan het meer. Na een lunchbreak in Kalispell gaan we naar de westingang van het Glacier National Park.

Van daar gaat één weg door het park naar de oostingang.
Maar we zijn te groot en mogen er niet in. Dit in tegenstelling tot wat de reisgidsen vermelden. Nou ja, voor $25 mogen we 16 mile heen en weer terug. Dat vinden we geen deal.

De krant meldt vandaag overigens dat er dit jaar een record aantal bezoekers is geweest (1,7 mln), maar zonder ons dus. Wij tellen gewoon niet mee hier. Rest ons niets anders dan er omheen te rijden. Ook mooi, maar we zien niet de toplocaties.
Bij een viewpoint “Goat lick” zitten mensen met telelenzen en verrekijkers. Iemand vraagt of we Goats gezien hebben. Niet dus. Het blijkt dat hier vooral in het voorjaar geiten langs steile berghellingen lopen en aan de berg likken, omdat ze de mineralen in de kleilagen daarvan kennelijk lekker vinden. Maar vandaag een nogoat area.
Iets verderop vinden we een verzameling borden in de berm. Deze selectie gaat alleen nog maar over werkzaamheden.
We berusten niet helemaal in ons lot en overnachten ten zuiden van het park. Morgen melden we ons aan de oostkant en kijken of er nog wat te regelen valt.