PopUp MP3 Player (New Window)

3-9 Rapid City en presidenten

vorige route met 3D foto's volgende

Vanaf de campground is de Wall Drug om de hoek. Langs de snelweg wordt daar al reclame voor gemaakt. Het is in een straatje in Wall met een beetje “Western Style” winkeltjes. De Wall Drug is een soort warenhuis van aaneengeregen winkeltjes met allerlei snuisterijen en prullaria, maar ook bruikbare spullen. Ik heb er een zeldzame jeans broek gescoord, want mijn maat.
In gangen staan of zitten beelden waarmee je je geliefde op de foto kunt nemen.

Er is zelfs een kapelletje, The Travelers Chapel. Ook is er een restaurant waar een compleet museum aan de muur hangt. Veel waardevolle werken ook.

Het is duidelijk dat we de eentonigheid van South Dakota achter ons gelaten hebben.
Eenmaal aangekomen in Rapid City zoeken we eerst een Walmart om boodschappen te doen.

Het historisch centrum is niet met de bus te bereiken, want “no service on Labor Day”. Een vriendelijke man die in zijn auto uit een zak zit te eten, wijst ons waar we de RV downtown kunnen parkeren.
Drie “blocks” vormen het centrum van downtown. Op de straathoeken staan alle presidenten in brons uitgevoerd. De Tourist Information heeft daar weer modellen van. Daar is bv. ook Lyndon B. Johnson ("moordenaar") bij, die met een plaquette van Vietnam veteranen nog eens fijntjes wordt herinnerd aan zijn desastreuze Vietnam politiek. En zelfs met deze metalen dummys wil men zich graag laten vereeuwigen.
Na een heerlijk biertje bij Firehouse Brewing Co gaan we op weg naar het Mount Rushmore National

 

Monumant, je weet wel waar vier presidenten in de rots zijn uitgehouwen. Maar je mag nergens stoppen voor een foto en alleen na betaling kun je naar een plaats waar de heren poseren voor een foto. De zon staat niet goed en dus trappen we daar niet in. Dan blijkt er iets verder veel belangstelling voor een parkeerplaats waar één van de heren gratis te zien is.
Mijn foto is het bewijs dat we er werkelijk geweest zijn, zodat we er morgen niet weer heen hoeven.
In Black Hills National Forest even verderop vinden we op een camping het eindpunt van deze dag. Het is nu minder warm, heerlijk.