PopUp MP3 Player (New Window)

30-8 Mississippi

vorige route met 3D foto's volgende

De route gaat vandaag van Wonewoc (Wisconsin) verder naar het noordwesten, naar St.Paul en Minneapolis in Minnesota. We gaan eerst westwaarts naar La Crosse door een prachtig landschap: maisvelden, heuvels, bossen, korenvelden en hier en daar een boerderij of een klein plaatsje.
Plotseling zien we weer wat van die karren geparkeerd staan die de Amish gebruiken.

Bij boerderijen in de buurt staan er ook enkele en ook rijdend zien we Amish typen zich voortbewegen. We concluderen dat zij ook in deze streek wonen.
Bij La Crosse maken we kennis met de Mississippi.

Dit is echt een plaats van betekenis met wat de Amerikanen noemen een “historic downtown”.
Wij vinden het gewoon een gezellig centrum met leuke winkels en horeca gelegenheden.

{flv}trein2USA{/flv}  

Langs de Mississippi is een fraai aangelegd park. Namen op de tegels moeten de gulle gevers een gevoel van onsterfelijkheid geven.
Na La Crosse volgen we de Mississippi tot St. Paul. Ook weer een mooie route.
Vele minuten lang worden we begeleid door een olietrein. Aukje heeft daar een filmpje van gemaakt.
Een thermometer onderweg geeft 99ºF aan, maar ook 37ºC. Dat doet me denken aan mijn leraar natuurkunde op de HBS. Hij wist te vertellen dat Fahrenheit de lichaamstemperatuur van de mens 100º noemt op zijn schaal. Later bleek dat hij voor zijn meting iemand met koorts gekozen had. Haha.
In St. Paul zoeken we toch weer een Walmart in de hoop dat daar een computershop in de buurt is. Mijn batterij wordt niet meer opgeladen.... Een local wijst me de weg naar Best Buy, maar die zien we morgen wel.