PopUp MP3 Player (New Window)

29-9 Newport, Pacific

route met 3D foto's

De Indiaanse buurman is vroeg vertrokken, nou ja, vroeger dan wij ons konden vertonen. Geen foto dus.
Vanmorgen eerst weer naar het strand gegaan. De zon schijnt nu vanuit het oosten en we kunnen nu de zee en de pieren van de haven van Newport zien. In de verte is vaag de hoge brug over de havenmond te zien.
We wandelen naar de pieren en komen behalve enkele mensen ook een zeeleeuw tegen.

Maar die geeft weinig tekenen van leven.
Na de boodschappen gaan we de historische oude haven van Newport (waar zou de new port zijn?) bekijken, dat is een levendig buurtje.

De imposante brug blijkt ook van historische betekenis, maar dat is iets al gauw in de US als het een paar maanden oud is.

Op een eilandje van rotsblokken in de haven zit een grote menigte Californische zeeleeuwen heftig te blaffen. We dachten eerst dat we honden hoorden. Ze zitten ook op vlonders in de haven. Misschien rouwen ze om die ene van vanmorgen die niet op de basis is teruggekeerd. Het blijken mannetjes, nou ja mannen te zijn die hier overwinteren. In de zomermaanden gaan ze achter de wijven aan die ze voor de kust van Californië weten te vinden.

Iets verder naar het zuiden is een ander wijkje van Newport, het Aquarium village, een bonte verzameling van winkeltjes met zeevaart als gemeenschappelijk thema. Grappig geheel.
Dan gaan we verder zuidwaarts langs de kust tot we na zo’n 30 mile onze rotsblokken vinden in een State Park (Carl G. Washburne Memorial) om te overnachten.