PopUp MP3 Player (New Window)

19-9 bij(na) Vancouver - RV

route met 3D foto's

Vanmorgen even opgelet dat de monteur zijn werk zou doen en hoe. Maar om 10.30 was de auto klaar en konden we vertrekken. Ons doel was Vancouver, nog zo’n 170 mile.
Weer een mooie weg, alhoewel we de snelweg namen. Dus gaap gaap. Maar deed weinig onder van de route door het Jasper N.P. Opvallend zijn nu de herfstkleuren.

In het plaatsje met de welluidende naam Hope konden we wat houten sculptures bekijken. Sommigen daarvan waren kennelijk geschonken door de plaatselijke Rotaryclub.

Maar laat ik het nu eens over de auto/RV/motorhome hebben.

De RV is gebouwd op een Ford onderstel, type E 450 Super Duty. Nou dan weet je het wel...
De opbouw steekt nogal ver uit achter de achterwielen. Daar moet je rekening mee houden als je een scherpe bocht maakt: die zwaait dan uit.
De motor is een 10 cylinder benzinemotor. Diesel is niet erg polulair in de USA/Canada, want het is duurder dan benzine (maar je rijdt langer op een liter, pardon gallon). De motorinhoud is 415 cubic inches, duidelijk hè? Vermogen 305 Pk. Er zit een automatische versnellingsbak in.
Het geheel weegt zo’n 6 ton, is 26 feet lang en 11 feet en 2 inches hoog. (1 foot is 30 cm en een inch 2,5 cm, dus ga maar na)
In het woongedeelte hebben we een zithoek met keukenblokje, toilet, douche en slaapkamer (2 pers. bed met kastjes). De zithoek kun je vergroten d.m.v. de slide-out. Een deel van de zijkant gaat naar buiten, zodat binnen meer ruimte ontstaat. Er zijn 6 slaapplaatsen te creëren.
Er is een zwakstroomvoorziening op op een aparte accu en een spanningsgenerator voor 110 Volt. Daarmee kun je de airco laten draaien en de magnetron en alles wat 110V nodig heeft via stopcontacten.
Er is propaangas voor de koel/vriescombinatie, gasfornuis, de hetelucht verwarming en het warme water.
Er zijn 4 tanks voor: schoon water, grijs water (douche, wasbak, keuken), black water (toilet) en warm water.
En aan de linkerkant kun je nog een zonnescherm uitzetten. Stoeltjes en andere zaken zitten in de bagageruimte achterin de RV.

Dit vandaag even voor de nieuwsgierigheid dus, en nog een 3D plaatje. Tot morgen.