PopUp MP3 Player (New Window)

18-9 3D Bougies

route pagina terug

Nee, Bougies is geen plaatsje. Vandaag de kortste route ooit: van Kamloops zuid naar Kamloops noord.
Nadat we benzine hadden getankt en bij Starbucks koffie met wifi hadden genuttigd, gingen we op zoek naar een Forddealer (je gaat ze toch missen..) in het noorden om de bougies te laten vervangen. Eén daarvan doet het niet meer, volgens mij.

Ford dealer heeft geen tijd, RV Service Center doet geen auto’s, maar de auto repairshop next door wel.
Na een diagnosetest blijken er nogal wat foutmeldingen, maar ze bevestigen dat de bougies daarvan de grootste boosdoeners zijn. Tevens moeten wat afstellingen worden aangepast.

Duurt 4 uur en of wij ons dan maar even willen vermaken. Bovendien krijgen ze het vandaag niet meer klaar, maar zullen het morgen afmaken.
In een treurige omgeving moeten wij de tijd zien te doden. Aan de overkant is een fastfood “restaurant” met wifi, dus dan kunnen we even bijkomen met site en mail bij een overigens heerlijke jus d’orange.
Af en toe even kijken of de monteur al begonnen is. Uiteindelijk, ja, hij kan nog net drie kwartier maken voordat hij het bijltje erbij neer gooit. Beetje vreemd.
Maar er zit een soort nest op de motor, dennenappels, de wintervoorraad van een eekhoorn? Ook liggen er stukken van een cactus met flinke stekels. Om te voorkomen dat de dennenappels gejat worden? Maar omdat de eigenaar zich niet gemeld heeft, wordt de voorraad preventief geruimd.
Het verkeer van de 4-baans highway raast voorbij, maar we kunnen tenminste op een bankje zitten om ernaar te kijken. Als we uitgekeken zijn weten we aan de overkant een pub. Daar trakteer ik nu eens op een biertje.
We kijken maar eens kritisch naar de types die zo uit een film lijken te komen.
Vannacht overnachten we naast de garage. Maar er staan hier veel RV's te koop, dus we moeten hier gauw weg. Meer kans om onze RV elders te verkopen?
Morgen om acht uur appèl, dan gaat de monteur verder.