PopUp MP3 Player (New Window)

10-9 3D Missoula

route pagina terug

Onderweg van Bozeman maar Missoula moeten we de dorst van de RV weer lessen en dan doen we zelf maar even een bakkie bij een plaatselijke KFC tent met een 50-er jaren interieurtje. Bij het zien van de uitnodigende afbeeldingen van “All American Food” verdwijnt opeens de eetlust.
Het valt al snel op dat er zo’n dikke bruinige mist hangt.

Hoewel de zon schijnt is het niet helder en de bergen verdwijnen soms geheel in de bruine mist. Er hangt ook een rooklucht. Het is rook van grote branden in de buurt.

Er zijn gebieden waar mensen worden voorbereid op evacuatie, zo lezen we op de voorpagina van een lokale krant.
Overal waar je kijkt is het geel van de droogte. Maar daar waar gespoten wordt, is ineens een opmerkelijk afgebakend groen veld.
In Missoula gaan we even passagieren. Het blijkt een aardig centrum te hebben. Een milkshake bij een drankenzaak gaat er goed in. Daar worden ook mugs verkocht. Die worden gebruikt om te vullen met ijs en cola of andere frisdrank bij een wegrestaurant om dan weer direkt door te rijden met de mug in de cupholder.
Zelfs motoren hebben soms een cupholder aan het stuur om rijdend te kunnen drinken.
Een plaatselijke boekverkoper vertelt ons desgevraagd dat de televisie bol staat van de presidentsverkiezingen. Maar iedereen kan zendtijd kopen en het zijn vooral reclamespots van onduidelijke organisaties die één van de kandidaten aanprijzen en vervolgens zichzelf presenteren. “Disgusting”.
Van een krant als de Wallstreet Journal word je ook niet wijzer, want die promoot Romney, omdat het een krant van Murdoch is. De Pers is hier zeker niet onafhankelijk, maar waar wel?
De verkiezing van senatoren en representatives leeft veel meer, want dat komt dichtbij. Daarvan zie je posters of bordjes op straat. Ook rechters worden kennelijk gekozen.

At the end of the day nemen we maar eens een heel bijzonder pilsje om dit allemaal te verwerken. Proost.