PopUp MP3 Player (New Window)

12-8 3D Portsmouth

route pagina terug

Vandaag gaan we echt van start. Even wennen aan de RV: groot, zwaar, hoog en breed, en de achterkant zwaait wat uit bij scherpe bochten.
Nu we toch in Salem zijn gaan we dat maar eens bekijken. Eerst een bakkie doen. We vragen in een plaatselijk café “two small coffee”, maar krijgen twee grote bakken met veel koffie, althans de koffie is “small”, maar het water is "extra large".

Er blijkt een heksenfestival te zijn. Allerlei Halloween-achtige taferelen bij marktkraampjes en winkeltjes. Ook waarzeggers willen je tegen betaling zeggen waar.

Opvallend is een boekwinkeltje dat uitpuilt van boeken en waar de etalage een opvallend grote bende is. Binnen is de chaos wellicht nog groter. Boekenkasten bezwijken bijna onder het gewicht van de boeken. Maar leuke sfeer.
We vervolgen de route langs een heel mooie weg naar Gloucester, een klein havenplaatsje met een visserijmuseumpje en wat sculptures.
Vervolgens een stukje terug en verder langs de kust naar het noorden naar Portsmouth.
We hoopten wat van de kust te zien met zijn vuurtorens, maar de mooie weg gunt ons geen enkele blik daarop.
Vóór Portsmouth besluiten we te overnachten op camping Ferndale Acres. Hier is het echt rustig. Hebben we niet het risico van druk verkeer bij een Walmart.