PopUp MP3 Player (New Window)

8-10 3D San Francisco

route pagina terug

Met de camper rijden we vandaag eerst naar het dichtsbijzinde station van Bart, de metro. We kopen met wat hulp een kaartje naar de Powell halte.
Daar is een draaischijf voor de Cable Car die nog steeds door San Francisco rijdt.
Er staan veel mensen te kijken, maar dat blijkt een “line” van mensen die mee willen.

Het omdraaien van de wagens gebeurt geheel handmatig.
De chauffeur van de Cable Car is de grijpman. Hij staat ongeveer boven de voorwielen (middenin het voorste gedeelte) en heeft de beschikking over een rempedaal en een handle om de wagen te koppelen met de lopende kabel tussen en onder de rails.

Mijn gevoel zegt dat det een systeem is met veel onderhoud, maar het is een toeristische attractie en dan mag het wat kosten.
Bij Starbucks zie ik een paar adembenemende benen met dito gebrandschilderd motief. Heel klassiek natuurlijk..
We bezoeken het MOMA met overigens veel Europese kunst, maar ik mis het design, behalve van het gebouw dan.
Dan gaan we door China Town met de karakteristieke overvolle winkeltjes. Ik probeer een 3D plaatje te maken van een detail uit een stuk ivoor-snijwerk. Onvoorstelbaar wat ze daarvan maken.
Verder gaat aan ons voorbij een muurschildering met opmerkelijk detail, de Telegraph hill met een mooi uitzicht en muurschilderingen binnen, en dan zakken we af naar de haven en vinden bij Pier 39 een soort kermis, maar heel gezellig.
Aukje trakteert, dus we drinken en eten lekker. Bij een grote bakkerij eten we soep uit een broodbol en een saleda. Volgens Amerikaanse traditie eten we dat uit een slappe kartonnen doos.
Met de Cable Car gaan we tenslotte weer naar ons beginpunt, Powell. Leuk te voelen hoe steil de hellingen zijn. Bij kruisingen zit iedereen weer recht, alsof Sinterklaas in aantocht is...