PopUp MP3 Player (New Window)

26-9 3D Portland

route pagina terug

De Walmart is Aukje niet zo goed bevallen vannacht. Steeds hoorde ze auto’s die ons wel eens zouden kunnen wegslepen of nog erger optillen en dan in de schredder gooien. Dat moeten we vanavond anders doen.
De dag begint grijs, maar in de loop van de ochtend breekt de zon door.

We gaan stappen in Portland (Oregon). We zien kans te parkeren in de wijk Chinatown. Er zijn enkele doelen gesteld:
Powell’s city of books met meer dan 1 miljoen boeken. Er is een plattegrond verkrijgbaar om te weten waar je iets kunt vinden. Er is zelfs een app die je de weg wijst. Het Mekka voor boekliefhebbers.

Dan de aangrenzende wijk Pearl District met oude (pak)huizen die nu leuke en luxe winkels of cafe’s herbergen en vervolgens het Cultural District, een aardige winkelbuurt met wat bezienswaardigheden.
We eten een broodje bij één van een reeks eettentjes die pal naast elkaar staan, maar heel uiteenlopende etenswaren aanbieden. Er wordt druk gebruik van gemaakt. Je moet dus wel even wachten tot je bestelling klaar is. Dan kun je het lopend of zittend op een pleintje nuttigen.
En dan is er nog de prachtige Classical Chinese Garden, vlakbij de auto.
Deze tuin is gemaakt door meer dan 60 Chinese kunstenaars en gebaseerd op een tuin in Suzhou (zusterstad van Portland) uit de tijd van de Ming dynastie. Zie ook www.portlandchinesegarden.org .
Dan is het weer tijd om te gaan. We gaan kijken of we kunnen overnachten in het Silver Falls State Park, niet ver van Salem. We stoppen even in Silverton, een aardig plaatsje met enkele opmerkelijke muurschilderingen.
Het State Park lukt. Vannacht geen takelwagens.