PopUp MP3 Player (New Window)

31-3 Lissabon

Vila Nova de Milfontes is een geliefde badplaats voor de Portugezen en heeft buiten het dorp een eigen vissershaven. Er zijn stranden aan de riviermonding en aan de zee. Het ligt aan de westzijde van de Alentejo regio. We gaan even naar de kust om de sfeer te proeven. Een kunstenaar (Aureliano de Aguiar) heeft zich uitgeleefd op een beeld (Arcanjo) dat een waarschuwing voor de wereld zou moeten betekenen. Pas op dus.

In Santiago do Cacer zoeken we het hoogste punt op. Even lastig met de motor (2 personen plus bagage) omdat ze verwachten dat je op een wel heel steile helling gaat wachten voor een "stop"-bord. Nu even niet. Maar we bereiken de kerk op de top.
Dan gaan we door naar Lissabon. Omdat ik snelwegen wil vermijden en zeker tolwegen, moeten we via het noorden de stad binnengaan. We gaan via de Ponte Vasco da Gama en zoeken het hotel.
Van daar kunnen we makkelijk met de metro naar het centrum. Hoewel.. makkelijk..? Alle teksten op en bij de automaat zijn in het Spaans. Speciaal voor toeristen staat er een vriendelijke meneer die ons in het Engels uitlegt hoe we een chip-kaartje moeten kopen voor een bepaalde bestemming.
In het donker zien we zomaar een lift tussen de huizen. Het is de Santa Justa-lift (Portugees: Elevador de Santa Justa) is een 45 meter hoge lift in Lissabon. De lift verbindt de Santa Justa-straat, in het centrum van Lissabon, met het hoger gelegen Carmoplein. De lift is een ontwerp van Raul Mesnier de Ponsard. De bouw begon in 1900 en in 1902 was het bouwwerk klaar. De constructie is geheel uit ijzer opgebouwd en rondom versierd met neogotische figuren.
Lees hier meer over de Santa Justa lift.