PopUp MP3 Player (New Window)

12-4 Conilhac de la Montagne

Gisteren heb ik een mooie dag gehad, maar die begon klote.
Ik had in Jaca gezocht naar een plaats voor mijn motor in de buurt van het hotel in het centrum. Tijdelijk had ik die even bij een oude kathedraal gezet om m’n bagage eraf te halen. De receptioniste wees mij op een special parkeerplaats voor motorfietsen, maar die was een aantal straten verder en het leek me geen goed idee daar de motor onbewaakt neer te zetten.

Ik vroeg of ik de motor niet bij de kerk kon laten staan, zo’n 100 m van het hotel. Het toegangshek was gesloten en er leek weinig activiteit te zijn. De dame haalde haar schouders op en meende dat dat geen probleem was.

Toen ik gistermorgen de motor wilde halen, stond een politieagentagent mij op te wachten. Ik mocht daar niet staan en kreeg een boete van € 100 !
De man sprak alleen Spaans en ik kon geen gesprek met hem voeren. Uiteindelijk zag ik geen andere mogelijkheid dat te betalen. Om met Visa te betalen, moest ik mee naar het bureau, maar moest wel eerst de motor weghalen. Maar waar kon ik die dan wel neerzetten? De agent wist het ook niet, maar gaf aan dat ik die wel voor het hotel kon zetten. Maar dat was door een parkeerverbod nu juist verboden.....
Ik wil nu via de Nederlandse ambassade in Madrid zien hoe ik schriftelijk bezwaar kan maken tegen deze gang van zaken.

Maar verder was het een mooie dag. Wat landschappen betreft dan. In de ochtend door de Pyreneeën was het koud en het regende af en toe. Maar mooie sfeerbeelden met besneeuwde bergtoppen en het rijden in de buurt van de sneeuwgrens.
In de middag kwam er weer wat zon, maar het bleef fris.
Lourdes was wat ik er ongeveer van voorgesteld had. Ik ben niet bij “de grot” geweest, maar op enige afstand kon ik wel zien hoe dat was. Er was een soort kruisweg gemaakt naar de grot en bijbehorende kerk. Daar moet men zich dan kruipend, tijgerend of rollend voortbewegen, in ieder geval niet normaal zo lijkt het.
In het centrum, op enige afstand van de kerk, was ik getuige van een wonderbaarlijke gezezing. Een vrouw in een rolstoel werd geduwd door een andere, maar bij het bereiken van de overkant van een straat kon de duwster de kar niet op het trottoir krijgen.
En ineens stapte de vrouw uit de rolstoel, pakte haar wandelstok en liep gewoon verder....
En nu bij Tjibbe en Ingrid aangeland. Ze vinden het leuk dat ik gekomen ben en ik vind het wel lekker even een dagje rust te hebben. Morgen ga ik weer verder. Nog een paar bezienswaardigheden voor de boeg, de route door Oost-Frankrijk proberen te volgen (Mio laat het steeds vaker afweten), maar vanaf de buurt van Metz/Nancy maar even de snelweg nemen. Dat ken ik nu wel.
Zondag hoop ik zeker thuis te zijn (voor zover je op zekerheid kunt hopen..).