PopUp MP3 Player (New Window)

9-4 Soria

Vanmiddag aangekomen in Soria. Dat ligt al ruim boven Madrid, dus de Pyreneeën komen in zicht. Een prachtige tocht gemaakt.
Vanuit Guadalupe een mooi kronkelweggetje door de bergen naar Arenas de S. Pedro. Mooi dorpje. Toen kwamen bergen met sneeuw in beeld. Daar moest ik tussendoor om in Ávila te komen. Weer zo’n oude stad maar nu volledig omringd door een 2,5 km lange stadsmuur uit de middeleeuwen, met

88 torens en 9 toegangspoorten! En dat geheel intact.
Daarna werd het wat vlakker en kreeg ik het landschap van noord-Spanje, glooiend. Dus dat ging sneller.

{flv}p090412{/flv}

Via Segovia kwam ik aan in Soria. Staat niet bekend als een bezienswaardige stad. Klopt.
Mijn GPS laat het af en toe flink afweten en dat is lastig als je daarvan afhankelijk wil zijn. Op zoek naar een hotel, zweeg die kort voor aankomst in alle talen.
Toen de Touristinfo gezocht. Ik koos voor Casa Diocesana Pio XII, klonk wel solide. Dit is een groot gebouw met veel kamers, maar voor wie? Nonnen, paters, studenten, ...? Ook passanten kunnen hier onderdak vinden.
Ik kreeg een klein kamertje met een bed, tafeltje en stoel en een pieklein badkamertje. Wellicht ooit voor monniken om te mediteren. Er is niet veel in de kamer dat afleidt, maar er is wel internet.
Leuk de mails van Aukje te lezen. SMS-je had ik ook ontvangen. Fijn dat je goed bent thuisgekomen, al was het wat koud. De tuin staat er prachtig bij!