PopUp MP3 Player (New Window)

7-4 Carmona

Vandaag een heel andere situatie.
Ik was halverwege de middag aangekomen in Carmona, iets voorbij Sevilla (althans voor mij) met die mooie brug die toch ook een beetje bekend voorkomt.
Een heel leuk stadje op een heuvel, met kasteel, enkele fraaie kerken en nauwe straatjes. Ik besloot er te blijven, omdat duidelijk was dat er iets groots stond te gebeuren. Wegen werden afgezet, geparkeerde auto’s moesten weg. Politie overal.

In het hotel dat ik vond, vertelde de Spaanse receptioniste dat er een processie zou zijn. Veel mensen, ouders met kleine kinderen, pubers en grijsaards haastten zich netjes gekleed naar een bepaald punt.

{flv}p070412{/flv}

Ook als een soort Ku Klux Klan-leden verklede personen spoedden zich erheen. Dat bleken de deelnemers aan de processie en daar zou de processie vertrekken.
En inderdaad trok enige tijd later een bonte stoet van "kkk-leden", hoogwaardigheidsbekleders, notabelen, muzikanten, kleine kinderen (voor de gelegenheid uitgedost in wit en zwart) door de straten. Zij voerden lange kaarsen (die ’s avonds werden aangestoken), vaandels, kruisen en andere attributen met zich mee alsmede een groot “tafereel” dat de graflegging van Jezus moest verbeelden. De kinderen hadden mandjes met snoep (paaseitjes?) bij zich en deelden dat vrolijk uit.
De stoet trok door de gehele stad en nam daar ruim de tijd voor. Ook in het donker ging het verder, zodat de kaarsen en lampjes konden branden. De toeschouwers waren talrijk en verplaatsten zich steeds naar plaatsen waar de processie opnieuw te zien zou zijn.
Het was ook een feest van zien-en-gezien-worden. Van ons kent ons. De jeugd greep de gelegenheid aan vooral met elkaar bezig te zijn.
Ik was de enige toerist, denk ik.