PopUp MP3 Player (New Window)

6-4 Faro

Nog even en berichtje op de laatste ochtend in Faro, voor mij (Aukje) althans. Eindelijk werden we wakker met een mooie blauwe lucht, we gaan dus nog even genieten. We hebben een paar koude en regenachtige dagen achter de rug, dus dat was: aankomen bij het hotel, een warm bad of meteen maar de koffer in.
Toch was het een hele leuke week en kom ik met een aardig stapeltje foto’s thuis om jullie te vermaken.

Jes verlaat het land morgen, blijft nog lekker een nachtje in Faro, waar vanavond een paasprocessie met paarden schijnt te zijn. Dat wordt dus wel gezellig.
Nu, we gaan op de pedalen, nog even dit land terroriseren....................
Aukje.

En aldus vanmorgen wat noord van Faro gereden door de bergen, maar het ging plenzen.. bakkie doen om te schuilen ... verder ... schuilen en de weg terug. Bij de kust aangekomen was het weer stralend weer, d.w.z. zonnestralend. De middag in Faro doorgebracht totdat Aukje weg wilde...

Ben ik weer alleen. Aukje naar het vliegveld gebracht en afscheid genomen.... Was leuk samen op te trekken.
Vanavond ben ik naar de processie gaan kijken in Faro. Dat zou met paarden zijn. Het was al donker. Voorop gingen inderdaad 4 paarden, maar daarachter toch alleen voetvolk (of moet ik een paard ook tot voetvolk rekenen?). Voorafgaand aan de processie was er een soort lezing door een geestelijke over het lijdensverhaal en werden wat bij de gelovigen bekende teksten gedeclameerd.
(Voor Aukje: dat was ongeveer op de plaats waar mijn motor stond en waar ze later de hekkken omheen gezet hadden en 3 kruisen geplaatst hadden.)
Daarna werd een stoet gevormd en op het signaal van de processiemanager zette alles zich vooral langzaam in beweging.
Intussen begon het te regenen, zodat ik na afloop nat naar het hotel kon. Gelukkig was de optocht niet zo lang en hoefde ik niet zo lang in de regen te staan.
(Voor Aukje: ik zou er niet voor gebleven zijn.)
Nu heb ik het wel gezien hier. Mooi, maar nu weer eens wat anders. Ik ga morgen weer hier weg, via Spanje naar het noorden. Een beetje de route uitstippelen en dan maar weer zien.