PopUp MP3 Player (New Window)

19-3 Braganca

En zo zit je ineens weer in een ander land met een taal die ik ook niet versta. Ze zouden hier net zo goed Spaans kunnen spreken.
Waar ik al bang voor was: als ik maandag weg wil, doet de accu het niet. Zaterdagavond had hij al wat moeite met starten. En inderdaad. Ik wilde twee dingen: iemand met een auto en een startkabel en een adres van een BMW dealer. (of zijn dat ineens drie dingen?) Maar vanmorgen was het uitgestorven. Bovendien was er gisteren en vandaag een feestdag zodat veel mensen weg waren.

 Dus weinig passanten om hulp te vragen. En niemand kon helpen. De Tourist Office bleek ineens open en daar wisten ze dat de BMW dealer in Santiago dicht is, want feestdag. Een belletje bevestigde dat. De dichtstbijzijnde andere dealer zit in A Coruna, zo’n 60 km noord van Santiago.

{flv}p190312_1{/flv}

Niet op de route dus. De baas van mijn hostel kon mij gelukkig helpen met startkabels. Zo kon ik starten en een accu halen in A Coruna. De startkabels mocht ik meenemen, maar die moest ik wel weer terugbrengen. Ik kwam terug toch weer langs Santiago, maar had ze onderweg niet nodig.
Bij de BMW dealer sprak niemand iets anders dan Spaans (er was zelfs geen woord Frans bij), maar een behulpzame dame van “Relatie management” werd geroepen om te tolken. De engel sprak gebrekkig Engels. Een nieuwe accu had 6 uur nodig om te worden opgeladen.... Kon dat nou niet anders? Jawel, de monteur had een opgeladen (gebruikte?) accu gevonden en zo kon ik vrij spoedig weer weg daar.
Ik ging eerst een eind naar het zuidoosten om het begin van de track door Portugal op te pikken. Mooi landschap, vooral ook het grensgebied. Het zonnetje scheen, maar het waaide erg hard en het was bitter, bitter koud ...... (voor de kindertjes: zie ook W.G. van der Hulst...)
Ben nu aangeland in een van de weinige bezienswaardige plaatsen op de route: Braganca. Het extra uur tijdverschil mag niet baten. Ik heb vandaag genoeg gezien. Morgen ga ik het oude stadje wel bekijken. Er is hier een Ibis hotel met verwarming! Daar heb ik even genoeg aan.