PopUp MP3 Player (New Window)

weer naar Narvik, Lofoten

Op donderdag 10 augustus gaan we weer naar Narvik Er blijkt een wielerronde te zijn, de Arctic Race of Norway, die ook Narvik aandoet. Het lijkt wel of iedereen ons als helden verwelkomt, maar we rijden door naar de motorwerkplaats. We krijgen te horen dat er van Honda-België een pakje met spaken is gearriveerd. Wij blij want dan kunnen we gauw verder.

Maar Lars is er niet. Hij staat bij zijn stand met zijn quads in het centrum van Narvik. Morgenochtend maar even terugkomen. Terug van de werkplaats kunnen we het centrum van Narvik niet meer in. We moeten de motor laten staan en lopend in het centrum een hotel zoeken.

Alle hotels blijken "fully booked" vanwege de race door sponsors, pers, deelnemers, etc. De race blijkt vooral een commercieel feest. Allerlei bedrijven presenteren zich: campers, nieuwe automodellen en

diverse marktkraampjes met spullen. Ook een harmonieorkest geeft acte de présence. Narvik Bruist! We wijken uit naar een camping In Ballingen, een half uurtje verder op de E6.
De volgende ochtend moeten we vernemen dat het pakje uit België geen spaken bevatte en dat deze maandag 14 geleverd zullen worden. Ineens hebben we weer 3 dagen vrij. We besluiten in deze tijd een rondje Lofoten te doen.
We vinden een snelle route: eerst met de boot van Skanberget naar Bognes. Dit is een stukje E6. Dan rijden we naar Skutvik en nemen de boot naar Svolvaer op de Lofoten. We worden gewaarschuwd door een passagier van de aangekomen boot dat het nogal spookt op zee en dan er zeeziekte heerst. We hebben onze motor goed vastgebonden en ook een vrachtwagen staat met sjorbanden goed vast. Annick besluit om op het dek te blijven om niet ziek te worden. Dat lukt. Jes zit gewoon binnen. Maar de boot gaat meters omhoog en naar beneden en maakt ook rollende bewegingen..We overleven de tocht van 2,5 uur.
Svolvaer staat bekend als bezienswaardig. Zou een vissersplaats zijn, maar blijkt nogal commercieel met grote hotels, veel appartementen, restaurants en souvenirwinkeltjes. Een kerkje lijkt nog authentiek. We vinden een camping iets west van Svolvaer. Talrijke wolken voeren samen met de

ondergaande zon een boeiend schouwspel op. De komende dagen wordt veel regen verwacht. Zondag (13 aug) begint mooi. We gaan daarom eerst naar Henningsvaer, een nabijgelegen vissersplaats. Dat heeft nog wel wat origineels, maar is ook aangetast door de moderne tijd. Een brug is pal boven enkele oude huizen gebouwd...
Maar Annick kan met haar geopereerde hand al wel een kopje koffie vasthouden.
Om de regen te ontwijken besluiten we om naar het oosten te rijden en maar zien hoelang we het droog houden. Dat blijkt niet lang. Met bakken valt het uit de lucht en de weg kent geen mogelijkheden tot schuilen of zelfs stoppen.
We rijden door tot Lødingen. Van hier nemen we de boot naar Bognes en vervolgens naar Skanberget.
De dag eindigt weer op de camping in Ballingen, een dag eerder dan gepland.
De regen gaat ook maandag onbarmhartig door, maar we gaan nu toch nog even naar de motorwerkplaats om te horen of de spaken er al ziijn en om het richtingaanwijzerrelais te repareren. Dit laatste lukt en ook de spaken blijken net te zijn geleverd. De motor zal morgenochtend gereed zijn!!

> VOLGENDE