PopUp MP3 Player (New Window)

terug naar Tromsø

Donderdag 3 augustus komen wij laat in de middag in Tromsø aan en gaan eerst naar de Legevakt van het UNN (Universitair ziekenhuis). We kunnen daar niet zomaar binnenvallen, we moeten eerst 116117 bellen en een afspraak maken. Dan bekijken zij of er sprake is van urgentie.
We konden er vrijdag 4 augustus om half elf terecht.

Annick ziet kans de dienstdoende medewerker van de urgentie te overtuigen en komt terug met een afspraak voor een operatie op woensdag 9 augustus om 11:30.
Dat betekent voor ons dus 4 dagen rust.

We gebruiken die rust om Tromsø uitgebreid te verkennen.
Natuurlijk vertoeven wij regelmatig bij de haven. Daar komt dagelijks de boot van de Hurtigruten of andere criuseschepen, maar ook Greenpeace daar ontmoet.

Je hebt er een mooi uitzicht op de lange brug en ziet aan de overkant het opvallende driehoekige Arctic Cathedral. We zijn daar naar een Midsummernight concert geweest. Erg mooi.
In het centrum zijn ze overal met werkzaamheden bezig. Er worden o.a. verwarmde trottoirs aangelegd.
Een bezienswaardigheid is ook de houten Tromsø Cathedral. Daarbij staat het Northern Norway Art Museum dat ook wij bezocht hebben. Interessande Sami-kunst tentoonstelling.
In een plantsoentje staat een groot beeld van koning Haakon VII. Die hebben we leren kennen uit het verhaal van Roald Amundsen die als eerste de Zuidpool bereikte. Tegelijkertijd was ook Robert Falscon Scott daarnaar op weg. Amundsen had een brief achtergelaten voor Koning Haakon VII in de hoop dat Scott die zou kunnen bezorgen in het geval dat hij de terugtocht niet zou overleven. Maar het was Scott die op de terugtocht omkwam. Hij had wel de brief bij zich.

Ook hebben we een rondje over het schiereiland Kvaløya gemaakt. Daar troffen we een Husky café waar behalve koffie ook zo'n 300 husky's gehuisvest waren en getraind werden voor sledetochten in de winter. Passagiers van de Hurtigruten kunnen tijdens hun kortstondig verblijf in Tromsø o.a. intekenen op een excursie naar deze Husky's.

Op 9 augustus meldden we ons op het afgesproken tijdstip bij de chirurg. Met enige vertraging is de duim van Annick gerepareerd en stevig verbonden. Met pijnstillers moet ze de komende dagen zien door te komen.
We dachten onmiddellijk terug te gaan naar Narvik, maar dat doen we toch maar de 10e om Annick even te laten bijkomen... de kanjer!

Later blijkt dat Google ons ook gespot heeft in Tromsø.

> VOLGENDE