PopUp MP3 Player (New Window)

Noordkaap - 2017

- 71° 10' 21

Hoe ver kun je gaan naar het noorden.
Op 21 juli dit jaar vertrek ik met Annick naar de Noordkaap op de motor! We hebben er 3 weken voor uitgetrokken.
We gaan heen via Zuid-Zweden en Finland en terug via Noorwegen tot Oslo.
Daar nemen we de boot naar Frederikshavn en volgen we de snelweg naar huis.

Lees meer...

tot Rovaniemi

Op vrijdag 21 juli zijn we uit Arnhem vertrokken naar Rostock. Daar hadden we de ferry naar Trelleborg geboekt. We moesten dan wel omstreeks 21:00 aan de kade zijn.
Dat ging ruimschoots lukken.
We konden nog wat passagieren in Wernemünde alwaar ik vorig jaar met Aukje was. Leuk plaatsje maar zeer toeristisch.

Lees meer...

Noordkaap

Van Rovaniemi naar Olsamo zijn twee routes, één staat als rood aangegeven met enkele groene markeringen en de andere heeft een lange weg met groen.
We kozen voor de laatste om vooral geen natuurschoon te missen.
In het gele stuk (195 km) bleken enkele tientallen kilometers onverhard en hier en daar nat. Dat viel tegen, maar omdat het tamelijk vlak was konden we er aanvankelijk redelijk doorrijden.

Lees meer...

via Alta naar Narvik

Na het NIETS gezien te hebben bij de Noordkaap gaan we beginnen aan de terugweg via Noorwegen.
Annick wil toch een dokter laten kijken naar haar duim om te weten wat ermee aan de hand is. Ze kan hem niet gebruiken.
We rijden in de regen naar Alta (zo-30 juli) en vinden niet alleen een kamer in een gjestehus maar ook

Lees meer...

terug naar Tromsø

Donderdag 3 augustus komen wij laat in de middag in Tromsø aan en gaan eerst naar de Legevakt van het UNN (Universitair ziekenhuis). We kunnen daar niet zomaar binnenvallen, we moeten eerst 116117 bellen en een afspraak maken. Dan bekijken zij of er sprake is van urgentie.
We konden er vrijdag 4 augustus om half elf terecht.

Lees meer...

weer naar Narvik, Lofoten

Op donderdag 10 augustus gaan we weer naar Narvik Er blijkt een wielerronde te zijn, de Arctic Race of Norway, die ook Narvik aandoet. Het lijkt wel of iedereen ons als helden verwelkomt, maar we rijden door naar de motorwerkplaats. We krijgen te horen dat er van Honda-België een pakje met spaken is gearriveerd. Wij blij want dan kunnen we gauw verder.

Lees meer...

Hervatting terugreis

Dinsdag 15 augustus. We gaan weer naar de Verksted in Narvik maar het wiel is er nog niet. Lars gaat het halen en zet het in de motor, ketting spannen en klaar! En eindelijk om 12:00 uur kunnen we samen verder naar het zuiden rijden.
Annick nog even wennen met haar linker pootje maar het gaat goed. Omdat we laat vertrokken ziijn halen we Bodø niet maar blijven steken in Fauske. We vinden een camping. Woensdag zetten we de reis voort. Het is gaan regenen en de glooiende hoogvlakte is totaal verlaten.

Lees meer...

Home

Zondag 20 augustus staan we vroeg op de "kaj" in Frederikshavn. De weg naar Arnhem is toch een stuk dat we maar niet in één dag doen. Bij Hamburg is ook nog enig oponthoud door werkzaamheden.
We leggen aan bij Oyten, niet ver van Bremen voor een overnachting.
De uitbater van het hotel adviseert ons niet te gaan eten bij het naastliggend restaurant, is slecht, maar bij Zum Alten Krug iets verderop.

Lees meer...

Route

Beweeg je cursor over de kaart en zoom in op de route. Die gaat via Finland naar het noorden en door Noorwegen weer terug.

Lees meer...