PopUp MP3 Player (New Window)

25 april - Avanos

In de laatste week van april 2013 ingetekend op een wel heel goedkope reis naar Cappadocië: € 129 pp, alles inclusief behalve lunches. Thuis blijven is duurder. Toch ook maar eens zien waar de adder onder het gras zit.
Gisteren naar Antalya gevlogen, aan de zuidkust van Turkije. Daar werden we opgewacht door iemand die ons de bus wees waarmee we naar ons hotel zouden gaan.
Vandaag gaan we naar Cappadocië, ons eigenlijke reisdoel.
Na de vlucht gisteren van Amsterdam naar Antalya aan de zuidkust van Turkije, werden we in een bus

naar Türkler (bij Alanya, zo’n 100 km oostelijk) naar het Eftalia Aqua Resort gebracht voor de eerste overnachting. Keurig dat wel, maar wat een enorme vreetschuur! En toch uitstekende gerechten. Hier maakten we kennis met onze “bus”, aardige mensen en de reisleider Selim. Hij sprak goed Nederlands, omdat hij hier zijn eerste 12 jaar gewoond had. Hij deed zijn best om ons alles te vertellen over het land waar hij nu woont.

Vandaag gaan we via het Taurusgebergte naar Cappadocië naar het Suhan Stone Hotel in Avanos.
Onderweg even de benen strekken in Konya in het het Mevlana museum.
Mevlana wordt als één van de grote islamitische filosofen gezien. Hij is de oprichter van de orde der dansende Derwisjen.
In de middag rijden we over de prachtige hoogvlakte naar Cappadocië  voor het diner en overnachting.

Van de reis heb ik heb 3D-foto’s gemaakt (klik op de foto's hierboven) en als experiment van alleen Cappadocië ook een 3D film.
Dat resultaat kun je hier zien.